071 - 572 05 20
0 / 0,00

De Vele Voordelen Van Een Heerlijke Massage Tijdens Een Dagje Sauna

Het krijgen van een massage is niet alleen ontzettend fijn, maar het is ook nog eens heel erg gezond!

Zelfs Hippocrates, de grondlegger van de moderne gezondheidswetenschappen was om deze reden al groot voorstander van massages.

Massage is dus naast pure luxe verwennerij óók nog eens gezond voor lichaam en geest. In dit artikel staan we graag even stil bij al deze voordelen, maar gaan we ook in op hoe een massage in zijn werk gaat en wat de verschillen zijn tussen de massages die Sauna Thermen 5 Mei aanbiedt.

De vele voordelen van een massage

Allereerst de vele voordelen van massage in het algemeen op een rijtje:

 • Het werkt kalmerend.
  De onverdeelde aandacht maakt dat u eventjes helemaal tot uzelf kan komen en de balans tussen lichaam en geest zich kan herstellen.
 • Het werkt ontspannend voor het gehele lichaam.
  Een massage helpt spierspanning te verminderen wat de flexibiliteit en het vermogen om dieper te ontspannen vergroot.
 • Het bevordert de doorbloeding van de spieren.
  Een betere doorbloeding stimuleert eveneens de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen.
 • Het verbetert de stofwisseling in de spieren.
  Dit maakt dat het weefsel én de organen beter gaan functioneren wat positief is voor de algehele gezondheid en weerstand.
 • Het stimuleert de aanmaak van lichaamseigen geluk stofjes.
  Een massage werkt bevorderlijk voor de aanmaak van endorfine en oxytocine welke er voor zorgen dat angst, stress, spanningen en zelfs neerslachtige gevoelens vermindert worden.
 • Het verbetert het lichaamsbewustzijn.
  Wanneer de energie in het lichaam beter gaat stromen, zult u merken dat u beter in uw vel zit. Dit heeft als aanvullend voordeel dat u eerder zult merken wanneer u over uw grenzen heen gaat.

Hoe gaat een massage in zijn werk?

Omdat een massage toch voornamelijk gericht is op ontspanning, is het te adviseren niet te gehaast aan te komen. Als u een massage geboekt heeft als onderdeel van uw saunaronde zal dit uiteraard geen punt zijn.

Ook is het verstandig om de masseur/masseuse van te voren te laten weten of deze rekening dient te houden met bijvoorbeeld zwangerschap.

Wij beschikken trouwens over een speciaal zwangerschapskussen waarop we zwangere vrouwen kunnen masseren; laat de buik dus geen belemmering zijn!

Gezellig: wij beschikken ook over een 2-persoons massage ruimte. U kunt dus desgewenst tegelijk met uw partner of sauna collega gemasseerd worden.

U kunt tijdens de massage aangeven wat u wel en niet prettig vindt. Wat voor de één te zacht is, is voor de ander namelijk te stevig. De masseuse zal u hier ook naar vragen zodat de massage helemaal perfect bij u en uw wensen aansluit. Daarna kunt u lekker helemaal wegdoezelen; u krijgt vanzelf een signaaltje als het tijd is om u om te draaien of wanneer de massage klaar is.

Na de massage is het aan te raden om de sauna weer in te gaan en de los gemasseerde afvalstoffen direct af te voeren. Indien u een hot stone massage heeft gehad is het echter te adviseren om voor een uurtje even helemaal niks te doen. Zoek dan dus een lekkere ligstoel of kruip weg met een fijn boek en kom allereerst helemaal bij voordat u weer een sauna of stoomcabine in gaat.

Indien u na de massage niet meer de sauna in gaat, drink dan voldoende water of kruidenthee om de los gemasseerde afvalstoffen via de urine af te laten drijven. Als u wel de sauna nog in gaat, zullen deze afvalstoffen er uit gezweet worden en is het juist handig om deze niet te verdunnen met extra vocht.

De massages van Sauna Thermen 5 Mei

Bij Sauna Thermen 5 Mei bieden wij 4 verschillende soorten massages aan die elk hun eigen voordelen hebben. We zetten ze hier op een rijtje:

De Klassieke Massage

Tijdens deze ontspanningsmassage worden de huid en spieren gekneed. Er worden diverse massagetechnieken gebruikt die er allen voor zorgen dat de spieren zich optimaal ontspannen.

De Aroma Massage

Dit is een zeer verzorgende massage. Aan de massageolie wordt namelijk een etherische olie toegevoegd die, afhankelijk van uw keuze, opwekkend of juist ontspannend zal zijn.

Hot Stone Massage

Bij een Hot Stonemassage worden verwarmde stenen gebruikt. Door de combinatie van warmte en beweging kan de masseuse namelijk veel dieper in het spierweefsel komen. Dit maakt de massage dus nog effectiever.

De Aroma Touch Techniek

Deze unieke massage is een vriendelijke, intuïtieve en helende aanrakingstechniek die positief versterkt wordt door therapeutische essentiële oliën. Deze techniek ondersteund het algehele welzijn, zorgt voor ontspanning en helpt bij onder andere depressieve klachten, chronische pijn en stress.

 

Een massage is in alle situaties fijn en gezond, maar in combinatie met de sauna worden de effecten nog eens versterkt. Het lichaam zal namelijk al goed op temperatuur zijn wat de doorbloeding alleen maar zal bevorderen.

Schroom dus ook zeker niet om voor uw volgende bezoek aan de sauna ook een massage te boeken en u zult aan den lijve ondervinden hoe heerlijk deze combinatie is.