071 - 572 05 20
0 / 0,00

De vele voordelen van een massage in de sauna

In de sauna kunt u comfortabel en ontspannen genieten. Heerlijk zweten in een sauna of stoomcabine, uitrusten op een ligbed, in alle rust een broodje eten… Wist u dat u bij Sauna Thermen 5 mei ook een afspraak bij een masseuse kunt boeken? Een heerlijke massage kan de kers op de taart zijn voor een compleet ontspannen gevoel voor lichaam en geest. Vrijwel elke sauna biedt daarom massages aan.

1. Betere doorbloeding van de huid

Het doel van een massage bij een schoonheidsspecialiste is het stimuleren van de doorbloeding van de huid waardoor de huid een betere conditie krijgt. Een massage tussen verschillende sauna gangen door heeft zelfs nog meer effect. In de sauna komt u eerst op een hogere temperatuur en gaan de poriën in uw huid goed open staan: immers uw huid gaat direct proberen om uw lichaam weer op ‘normale’ lichaamstemperatuur te brengen. Juist door deze open poriën kan de massageolie optimaal doordringen in de huid: waardoor een massage na een sauna gang als heel prettig, en zéker niet stroef, aanvoelt.

2. Stress- en bloeddrukverlagend

De wisselend warme en koude omgeving van de sauna heeft, in combinatie met een massage, een nog betere werking op de doorbloeding van de huid. Verder kan een massage bijdragen aan een betere lichamelijke gezondheid: zowel een sauna gang als een massage nemen stress grotendeels weg en werken beide bloeddrukverlagend.

3. Betere stofwisseling

Een massage komt ook het immuunsysteem ten goede: door de verbeterde bloedcirculatie wordt de stofwisseling namelijk actiever. Schadelijke stoffen verdwijnen hierdoor sneller uit het lichaam. En, omdat er verse voedingsstoffen worden aangevoerd, zal het lichaam zich sneller en beter herstellen dan voorheen.

Verschillende massages

Dat een sauna en een massage een gouden combinatie is, is duidelijk. We bieden u verschillende ontspannen massages aan.

De Aroma massage

Met een Aroma massage worden de spieren met olie gemasseerd omdat dit prettiger (minder stroef) aanvoelt en omdat de geur zo lekker is. We passen hierbij verschillende handgrepen, een afwisselend tempo en de juiste dosering van olie toe. We gebruiken een basisolie waar enkel 100% natuurzuivere etherische oliën aan zijn toegevoegd. De aroma’s van de olie spelen een grote rol bij deze massage. Hierdoor heeft de massage een diepere werking dan een normale massage. We focussen bij de Aroma massage niet op de spieren, maar masseren het hele lichaam. Deze massage dringt door tot in de psyche. Na afloop ziet, ruikt, hoort, voelt en denkt u helderder.

De Hot Stone massage

Bij een Hot Stone massage gebruiken we stenen van zo’n 45 graden Celsius. Het gaat om afgeronde basaltstenen: hard, ijzerhoudend en vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor houden deze stenen de warmte lange tijd vast. We leggen de stenen op aandachtsgebieden van het lichaam om spanningen te verlichten. Bij de massage worden vooral lange, rustige en cirkelvormige bewegingen gemaakt met deze sterk afgeronde hot stones. Door de stenen te bewegen, werkt de massage door tot diep in het spierweefsel: dit maakt de massage heerlijk effectief.

Wilt u een ontspannen massage?

Naast de Hot Stone massage en de Aroma massage zijn er nog een aantal andere massages, zoals de klassieke massage en een stoelmassage. Zoals u heeft kunnen lezen, is een massage ontspannend en geeft lichamelijke voordelen. Heeft u na het lezen van dit artikel behoefte aan een massage bij uw volgende bezoek aan Sauna Thermen 5 mei? Dat kan natuurlijk. Reserveer liefst minimaal 24 uur van tevoren uw massage. Zien we u binnenkort op onze massagestoel?