071 - 572 05 20
0 / 0,00

De werking van zout & andere kristallen in de sauna

Voor Sauna Thermen 5 mei is de weldaad van water en warmte essentieel maar zout, kristallen en mineralen zijn voor ons zéker ook zeer belangrijk. In deze blog bespreken we daarom zout en andere kristallen die u in onze sauna tegenkomt.

Infrarood zoutgrot

De infrarood zoutgrot heeft als grote voordeel dat de lucht in de sauna koeler aanvoelt dan in de andere sauna cabines. Toch dringt de warmte vanaf de zoutstenen in de grot nog dieper in het lichaam door dan de warmte in de andere sauna’s. Het is dus makkelijker om langere tijd in de door te brengen, terwijl het zweten en de doorbloeding sterker gestimuleerd worden.

Zoutsteen uit de Himalaya

De zoutsteen uit deze infrarood sauna is afkomstig uit het Himalaya gebergte. Doorgaans wordt Himalaya zoutsteen gebruikt voor scrub, badzout en zelfs als zout door het eten. De zoutsteen wordt vaak ook als decoratie neergezet vanwege de prachtige kleurschakering. De keuze van Sauna Thermen 5 mei voor zoutsteen uit het Himalaya gebergte is dat dit specifieke gesteente ongekend veel sporenelementen en mineralen bevat. Himalaya zout bevat wel 84 natuurlijke mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer.

Weldadige werking van zoutsteen

Sauna Thermen 5 mei heeft gekozen voor deze bijzondere steen vanwege de extreem rustgevende, ontspannende en kalmerende werking die van dit mineraal uitgaat. De combinatie van de zoutsteen met de infrarood warmte heeft een weldadig effect op de huid, spieren, gewrichten en luchtwegen. Bezoek aan de infrarood zoutgrot heeft een positief effect op je gemoedstoestand en helpt om depressies en angsten te bestrijden. Straling vanuit de zoutsteen vermindert stress- en huideczeem.

Na bezoek aan de infrarood zoutgrot

Sauna Thermen 5 mei raadt bezoekers aan de infrarood zoutgrot te bezoeken, net voor vertrek. De rustgevende en ontspannende werking zou dan ook doorwerken in een betere nachtrust. Nadat u de zoutgrot verlaat, is het verstandig om een lauwe tot warme douche te nemen en even rust te nemen in één van onze rustruimtes. Douchen en rust nemen na de zoutgrot is belangrijk om ontspannen en fit weer naar huis te kunnen gaan. U dient echt weer op temperatuur te komen voor u weer naar huis gaat.

Bergkristal in de Klafs cabine

In de Klafs saunacabine (op de begane grond van ons saunacomplex) bevindt zich en grote bergkristal. Deze bergkristal is van zichzelf ongekend zuiver en neutraal en zorgt dankzij de warmte in de cabine voor een uiterst zuivere lucht, die uw gezondheid ten goede komt. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Om deze redenen worden bergkristallen ook verkocht als hanger, om op de huid gedragen te worden. Deze Klafs cabine heeft verder als bijzonderheid dat u met één druk op de knop een eigen opgieting kunt starten, waarbij u zelf de temperatuur kunt bepalen.

Grote amethist in de sauna

Beneden bij het voetbad staat een grote amethist. Een Amethist is een kwartkristal waarin vulkanische stenen groeien. De steen is hierdoor echt uniek en prachtig mooi. De amethist bevat veel ijzer en mangaan wat de stenen de paarse kleur geven. De steen heeft ook weer een uiterst zuiverende en ontspannende werking en past daarom zo goed binnen een sauna als Sauna Thermen 5 mei. Sauna Thermen 5 mei heeft ook voor de steen gekozen vanwege een positieve werking op de bloedsomloop, hart en vaten. Een verbeterde doorbloeding bij saunagangers zorgt ook voor verbetering van een geïrriteerde of beschadigde huid. Amethist stenen worden ook verkocht om op de huid of gewoon bij je te dragen, als een steen met geneeskrachtige waarden.

Scrubben met zout en andere mineralen

Scrubben is een essentieel onderdeel van een saunabeleving. Naast de infrarood zoutgrot staat daarom een door Sauna Thermen 5 mei gemaakte combinatie van fijnzout met dennengeur. Hiermee scrubben is ongekend goed voor uw huid en de doorbloeding daarvan. Een andere aanrader: scrub uw huid met ijsschilvers die u kunt vinden in de ijsgrot. Let u wel op dat u zich niet scrubt voor u gaat zonnebanken.

Gebruik geen chemische zepen na uw saunabezoek

Saunagangers verlaten ons complex met een fris gevoel. De huid is goed gereinigd en de poriën staan goed open om de huid ook in die goede conditie te houden. We raden u daarom af om na uw saunabezoek zepen te gebruiken waarin parabenen en andere chemicaliën zijn opgenomen. Door dit wel te gebruiken, zou u de open poriën direct weer dicht stoppen en dat is zonde. Door alleen shampoos, crèmes en lotions te gebruiken die volledig vrij zijn van parabenen en chemicaliën houdt u de voordelen van het ontgiften van uw huid door saunabezoek zo lang mogelijk vast.

 

Zouten en andere kristallen in Sauna Thermen 5 mei

Heeft u vragen over het gebruik van zouten en andere mineralen binnen Sauna Thermen 5 mei? Of wilt u meer weten over wat een bezoek aan onze infrarood zoutgrot voor u kan betekenen? Spreek ons dan aan binnen ons saunacomplex, of bel ons via 071–572 05 20