071 - 572 05 20
0 / 0,00

Helpt de sauna bij afvallen?

Het nieuwe jaar is weer gestart. Daarmee pakken veel mensen het goede voornemen op om af te gaan vallen. Brengt ons op de prangende vraag: Helpt de sauna bij afvallen?

sauna afvallen

Sauna en gewicht verliezen

Tijdens een saunabezoek verlies je gewicht door overmatig te zweten. Saunagangers die vaker een sauna bezoeken, blijken wel tot 1,5 of zelfs 2 kilo lichter te zijn na de sauna. Dit gewichtsverlies is jammer genoeg maar tijdelijk, want na weer genoeg te drinken, blijkt dit verlies alweer aangevuld. Het weer aanvullen van de vochtreserve is wel een must: doet u dit niet dan is het voor uw lichaam nog moeilijker om vet af te breken. Om vet af te kunnen breken, heeft u namelijk een gezonde vochtbalans nodig.

 

Calorie verbranding

Ook is niet waar dat u in de sauna overmatig veel calorieën verbrandt. Bij een gewicht van bijvoorbeeld 80 kilo zou u 42 calorieën verbranden wanneer u gewoon op een stoel zit. Zit u in de sauna dan zou dit tot 2x zoveel kunnen zijn. Maar helaas door 84 calorieën te verbranden, bent u nog niet aan het afvallen.

 

De sauna ondersteunt het proces van afvallen

Toch draagt de sauna zéker bij aan het proces van afvallen. Om die reden hebben veel sportscholen een sauna of een enkele stoomcabine. De sauna geeft een betere doorbloeding: vaten verwijden zich door steeds weer de weldadige warmte af te wisselen met flinke afkoeling. De betere doorbloeding zorgt ervoor dat je huid, belangrijke organen en spieren beter van zuurstof worden voorzien. De sauna helpt dus bij het herstellen van spieren en gewrichten na sporten. Ook helpt regelmatig saunabezoek om intensief sporten langer vol te houden. In de sauna traint u namelijk uw ‘hitte tolerantie’. Bij een hogere hitte tolerantie raakt u minder snel vermoeid en kunt u langer sportieve prestaties leveren. En des te langer u sport, des te meer spieren bouwt u op, in plaats van vet.

 

Goede lichamelijke conditie

In het proces van afvallen gaat het erom dat vet wordt afgebroken en omgezet in spieren. Dit proces vraagt veel van uw lichaam. Het is daarom belangrijk om uw lichamelijke conditie optimaal te houden. Tijdens een saunabezoek ontgift u uw lichaam (ook wel detoxen of ontslakken genoemd) wat een optimale conditie geeft. U ontdoet uw lichaam van gifstoffen als toxische stoffen en de ballast van geraffineerde suikers, E-nummers, luchtvervuiling en chemicaliën die op fruit en groenten worden gespoten. In de sauna zweet u diepgaand. Dit blijkt een zeer effectieve manier om van gifstoffen af te komen die uw lichaam op welke manier dan ook heeft opgenomen. Op dit punt raadt Sauna Thermen 5 mei vooral de infrarood cabine aan. De droge warmte in deze cabine stimuleert ‘diep zweten’ als geen ander.

 

Positievere mindset na saunabezoek

Wilt u een flink aantal kilo’s verliezen en volgt u daarvoor een dieet dan is een positieve mindset essentieel om dit vol te houden. Een saunabezoek verlost veel mensen van stress. Het doorbreekt vaak een patroon van piekeren. Ook slapen veel saunagangers beter en dieper. Veel van onze bezoekers voelen zich na hun bezoek minder gespannen, lekkerder in hun vel en hebben een positievere mindset.

Sauna Thermen 5 mei wenst u een gezond 2020

In deze blog hebben wij u informatie gegeven over hoe de sauna kan ondersteunen bij afvallen. Heeft u nog vragen of wilt u graag persoonlijk advies, dan kunt u onze medewerkers hier altijd om vragen wanneer u ons saunacomplex bezoekt. Ook kunnen wij u telefonisch adviseren via nummer 071-572 05 20.