071 - 572 05 20
0 / 0,00
Saunathermen5mei - Ontgiften in de sauna

Hoe De Sauna Helpt Met Ontgiften

Een van de vele voordelen van een regelmatig saunabezoek is natuurlijk dat u het lichaam hiermee helpt ‘detoxen’. In normaal Nederlands wordt dit ook wel ontgiften, ontslakken of gewoonweg reinigen genoemd.

Maar wat is ontgiften nu precies? En hoe kan je de sauna het beste inzetten om dit optimaal toe te passen?

Wat is ontgiften en waarom is het eigenlijk nodig?

In onze drukke wereld worden we elke dag blootgesteld aan toxische stoffen. Van koffie, geraffineerde suikers, E-nummers en de vele chemicaliën die op onze fruit en groenten worden gespoten tot luchtvervuiling en natuurlijk regelmatige stress; onze lichamen krijgen dagelijks een hoop te verwerken!

Het menselijk lichaam is echter bijzonder ingenieus. De darmen, de longen, de lever, de nieren en de huid werken hard samen om deze gifstoffen continu af te voeren. Maar juist omdat we dagelijks zoveel te verduren krijgen, kan het absoluut geen kwaad om hier af en toe een handje te helpen.

Omdat onze huid eveneens ons grootste orgaan is, is dit een hele logische plek om het reinigingsproces te starten.

En dat doen we natuurlijk door te zweten!

Hoe ondersteunt de sauna bij het ontgiften?

Omdat we onze levens tegenwoordig voornamelijk zittend doorbrengen in moderne, gekoelde, kantoorgebouwen, zweten we een stuk minder dan we vroeger deden en stimuleren we de ontgifting via het zweten dus eigenlijk niet of nauwelijks.

Dit is waar de sauna bij kan helpen.

Het actieve zweten in een sauna helpt ons namelijk om de opgebouwde toxines, bacteriën en andere vervuilingen in ons lichaam af te voeren. Daarnaast zorgt de sauna ervoor dat zelfs de kleinste bloedvaten geactiveerd worden wat doorbloeding flink stimuleert.

Het zweten en de betere doorbloeding geven het lichaam vervolgens het signaal dat het de opgebouwde gifstoffen kan ‘dumpen’ en dit gebeurt dan ook direct.

Wellicht is het interessant te weten dat de gifstoffen die we er in de sauna uitzweten niet alleen uit de poriën komen maar ook uit het bloed, uit diverse weefsels zoals de gewrichten en de hartspier en uit onze vetcellen.

Het mag duidelijk zijn dat de sauna een bijzonder positief effect heeft op het reinigen van het lichaam. Omdat de warmte dieper doordringt in het lichaam is het wat ontgiften betreft zelfs een stuk effectiever dan intensief sporten.

Wat te doen om optimaal te ontgiften?

Om het ontgiften verder te stimuleren kunnen wij het volgende adviseren:

Gebruik De Infraroodsauna
Het grote voordeel van de infraroodsauna is dat de warmte nóg dieper in het lichaam doordringt en dat de lucht koeler aanvoelt. Het is dan ook makkelijker om een langere tijd in deze sauna te zitten terwijl het zweten en de doorbloeding sterker gestimuleerd worden.

Verblijf In De Saunacabine
Langer in de sauna betekent wellicht meer zweten, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat er te veel druk op het lichaam gezet wordt. Het belangrijkste is dat u zich ontspannen en prettig blijft voelen!

Ga Regelmatig Naar De (Infrarood)Sauna
Het is bewezen dat de voordelen van het saunabezoek zich opstapelen naarmate het lichaam hieraan went. Ga dus liever vaker naar de sauna dan dat u één keer een heel lang in de sauna zit.

Drink Voldoende Vóór En Ná Het Saunabezoek
Drink ruim water of kruidenthee nadat u de sauna uitkomt en in de dagen erna. Hiermee wordt het vocht wat er is uitgezweet weer aangevuld zonder dat er nieuwe schadelijke stoffen worden ingenomen. Aanvullend kunnen wij ook adviseren om voor een paar dagen geen koffie, zwarte thee of alcohol te drinken en enkel biologisch en vers voedsel te eten.

Doe Wat (Lichte) Sportoefeningen Voor Uw Saunabezoek
Hiermee wordt de bloedcirculatie vooraf al geactiveerd zodat de gifstoffen in de sauna nog makkelijker kunnen worden opgepikt en afgedreven. Een massage kan dezelfde effecten hebben en kan dus ook een hele fijne aanvulling zijn op het saunabezoek. Daarnaast is een massage natuurlijk ook heerlijk ontspannend.

Gebruik Cosmetische Producten Zonder Parabenen Of Andere Chemicaliën
Als u helemaal schoon uit de sauna komt, is het niet nodig om zeep te gebruiken. Sterker nog, zeep zal de huid enkel maar verstoppen. Het is ook te adviseren om vervolgens enkel shampoo, crèmes en lotions te gebruiken die volledig vrij zijn van parabenen en chemicaliën. Op die manier worden de voordelen van het ontgiften zo lang mogelijk vastgehouden.

De sauna is een fantastische ondersteuning voor het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam en hoe vaker deze wordt gebruikt, hoe groter de voordelen zullen zijn.

 

Wij zien u graag tegemoet in onze sauna wanneer u wilt detoxen of wanneer u eens lekker wilt ontspannen natuurlijk!