071 - 572 05 20
0 / 0,00

Hoe De Sauna De Lijn Positief Ondersteunt

 

“Helpt een bezoekje aan de sauna ook bij het lijnen?”

Dit is één van de meest gestelde vragen die wij van onze gasten binnenkrijgen. Want het zou natuurlijk ideaal zijn wanneer die paar uur heerlijk ontspannen en nieuwe energie opladen ook nog eens helpt bij het kwijtraken van een paar kilo’s.

In dit artikel gaan we dan ook graag dieper in op de exacte bijdrage van de sauna op de lijn.

 

  1. Er wordt meer water dan vet verloren in de sauna

Eerst het slechte nieuws: hoewel er absoluut kilo’s verdwijnen in de sauna, is dit helaas alleen maar watergewicht.

In de sauna verliest u ongeveer 20 tot 40 gram zweet per minuut. Als u dus een paar uur in de thermen verblijft en meerdere bezoekjes brengt aan de sauna’s en stoombaden, kunt u makkelijk een halve tot anderhalve liter vocht verliezen.

Uiteraard is dit niet van blijvende aard en adviseren wij u ook van harte om na en tijdens uw sauna bezoek dit verlies te compenseren door water en kruidenthee te drinken.

Weetje: drink bij voorkeur geen water direct vóór u de sauna in gaat. Als u dat zou doen, zweet u namelijk voornamelijk dit schone water uit en heeft u minder voordeel van de ontgiftende voordelen van de sauna.

 

 

  1. De sauna bezoeken is eigenlijk passief sporten

De stijging in temperatuur in de sauna zorgt er voor dat uw hartslag stijgt. Deze stijging is minimaal 30% maar kan oplopen tot 50%.

Omdat het hart harder pompt, zal het lichaam ook meer calorieën verbranden om aan energie te komen. Net zoals het doet tijdens het sporten!

Daarnaast helpt deze verhoging in hartslag ook nog eens met het stimuleren en versnellen van positieve lichaamsprocessen als ontgiften en een goede doorbloeding.

 

 

  1. De sauna helpt u ook passief meer calorieën verbranden

Omdat de stofwisseling het mechanisme is wat er in uw lichaam voor zorgt dat eten actief wordt omgezet in energie, is dit een belangrijk element om rekening mee te houden tijdens het lijnen.

Vuistregel: hoe hoger de stofwisseling, hoe meer calorieën u verbrandt.

 

De hitte en de verhoogde hartslag in de sauna, verhogen de lichaamsstofwisseling met zo’n 20%. Dit zorgt er voor dat u niet alleen meer calorieën verbrandt tijdens het saunabezoek, maar dat dit positieve effect nog een paar uur na het bezoek zal doorwerken.

U zult dus ook meer calorieën blijven verbranden als u na uw sauna bezoek thuis lekker op de bank ligt na te genieten!

 

 

  1. De sauna ondersteunt de natuurlijke reiniging van het lichaam

Met ongezond eten en drinken, vervuiling door chemicaliën en natuurlijk stress, bouwt het lichaam veel gifstoffen op. Hoewel ons lichaam hard werkt om deze op natuurlijke wijze te verwijderen, zal de sauna deze reiniging een positieve ‘boost’ geven.

De sauna zorgt er voor dat de afvalstoffen die zich diep in het lichaam hebben genesteld, effectief losgeweekt worden om deze vervolgens via de huid uit te zweten.

Het voornaamste voordeel is dat deze reiniging de stofwisseling positief stimuleert. Regelmatig saunabezoek maakt dus dat de stofwisseling in uw lichaam systematisch hoger is dan voorheen en dat zorgt er voor dat uw lichaam consistent meer calorieën verbrandt dan het zou doen als deze afvalstoffen er niet uitgezweet zouden zijn.

 

 

  1. De sauna zorgt voor een ‘gezonde’ mindset

Dit is natuurlijk enkel een indirect voordeel, maar een positieve instelling ten aanzien van gewichtsverlies is heel erg belangrijk.

Het stressvrije, schone en gezonde gevoel wat u heeft na een dagje sauna, maakt dat u minder snel naar ongezond eten zult grijpen en wellicht zelfs wat makkelijker de sportschoenen aantrekt.

Op de lange termijn zijn gezond eten en regelmatig bewegen natuurlijk de factoren die het meeste invloed hebben op de lijn!

Of u nu graag een paar kilo’s wilt verliezen of gewoon lekker een paar uurtjes wilt luieren en genieten; Sauna Thermen 5 Mei staat in ieder geval voor u klaar.