071 - 572 05 20
0 / 0,00

Welke voordelen biedt de infrarood sauna (met zoutstenen uit de Himalaya)?

Sauna Thermen 5 mei heeft flink wat faciliteiten. Faciliteiten die wij tijdens onze sluiting vanwege Corona maatregelen opknappen. Bij het opknappen krijgt ook de infrarood sauna met zoutstenen uit de Himalaya (in onze wandelgangen noemen wij deze ‘infrarood zoutgrot’) volop aandacht. Sauna Thermen 5 mei vindt deze sauna belangrijk omdat deze zo veel voordelen biedt. In deze blog buigen wij ons over vragen rondom onze infrarood zoutgrot zoals: Welke voordelen biedt de infrarood zoutgrot op de traditionele sauna? En wat is de werking van de zoutstenen uit de Himalaya? En welke voordelen biedt een bezoek aan de infrarood zoutgrot op uw gezondheid en gemoedstoestand?

Saunathermen 5 mei - infrarood met zoutstenen

Voordelen van de infrarood-sauna met zoutstenen ten opzichte van de traditionele sauna

De lucht in een infrarood sauna voelt koeler aan dan de lucht in andere sauna cabines. Ondanks dat het koeler aanvoelt, dringt de warmte die van de infrarood sauna toch dieper het lichaam in dan de warmte in andere sauna’s. Het zweten en de doorbloeding van de huid wordt in de infrarood sauna dus sterker gestimuleerd, terwijl het ook makkelijker is om langere tijd in deze sauna door te brengen.

 

Werking van zoutstenen uit de Himalaya

Sauna Thermen 5 mei heeft ervoor gekozen om de infrarood sauna aan te kleden met zoutstenen uit de Himalaya. Wij hebben voor deze bijzondere steen gekozen vanwege de extreem rustgevende, ontspannende en kalmerende werking. Zoutstenen uit het Himalaya gebergte bevatten ongekend veel sporenelementen en wel 84 mineralen, zoals calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Juist door deze bijzondere zoutstenen te plaatsen in de warmte van de infrarood sauna wordt het weldadige effect op de huid, spieren, gewrichten en luchtwegen nog eens uitvergroot. Bovendien vinden wij, nog steeds, de kleurschakering van de stenen prachtig. Wij zijn benieuwd of u het hier met ons eens bent.

 

Welke voordelen biedt de infrarood zoutgrot (mét zoutstenen uit de Himalaya) u?

De infrarood sauna zéker in combinatie met de zoutstenen geeft veel voordelen voor uw gezondheid en uw gemoedstoestand.

  • Heeft een positief effect op de ademhaling (vooral omdat de infrarood sauna een ‘droge’ sauna is en mensen met ademhalingsproblemen hier makkelijker kunnen vertoeven)
  • Helpt depressies en angsten te bestrijden
  • Vermindert stress
  • Verbetert de gezondheid en de doorbloeding van uw huid en vermindert eczeem
  • Stimuleert zweten en daarmee het ontgiften van uw lichaam
  • Verbetert de nachtrust door de ontspannende en rustgevende werking

 

Onze tips bij bezoek aan de infrarood zoutgrot

De infrarood zoutgrot is bijzonder en zéker een bezoek waard. Voor velen is deze sauna zelfs favoriet omdat zij het hier beter en langer kunnen uithouden. Wij adviseren u om uw bezoek aan Sauna Thermen 5 mei af te sluiten met de infrarood zoutgrot, juist omdat deze zo’n rustgevende werking voor u zal hebben. Dit effect neemt u dan mee naar huis. Nadat u de zoutgrot verlaat, is het verstandig om een lauwe tot warme douche (maar zeker geen hete) te nemen. Hierdoor bouwt u geleidelijker af naar een normale temperatuur: u transpireert nog een tijdje na. En om daarna even rust te nemen in één van de rustruimtes. Douchen en rust nemen na de zoutgrot is belangrijk om ontspannen, fit en zonder hoofdpijn weer naar huis te gaan. Maar zorg zeker wel dat u weer warmer bent geworden, voor u bij ons de deur uitstapt. Belangrijkste daarbij is dat uw voeten weer op normale temperatuur zijn.

 

Sauna Thermen 5 mei

Zoals gezegd, raden wij u een bezoek aan de infrarood zoutgrot zeker aan. Maar Sauna Thermen 5 mei heeft naast deze infrarood sauna, nog wel 7 andere cabines. Te weten: twee Turkse baden, de stilte cabine, de grote opgiet sauna, de licht- en kleuren cabine, de blokhut op het dakterras en de Klafs cabine. Wilt u advies over welke sauna wij voor u aan te raden is? Vraag dan één van onze medewerkers om advies. Of bel ons via 071–572 05 20.