071 - 572 05 20
0 / 0,00

Meer Dan Complete Sauna

Het woord ‘sauna’ stamt af van de Finse taal. De Finse Sauna is een vorm van persoonlijke verzorging en baden die in Finland al eeuwenlang bekend is. De sauna biedt een complete ontspanning van lichaam en geest, verbetert uw humeur en is goed voor uw weerstand. Bij een regelmatig gebruik van de sauna zullen de positieve invloeden die het op uw hart en bloedsomloop heeft duidelijk merkbaar zijn.

De Finse Sauna

De Finse sauna bestaat waarschijnlijk al 2000 jaar in Finland. In het begin was een sauna niet meer dan een gat in een heuvelflank, maar vandaag de dag worden er allerlei verschillende soorten hout gebruikt om sauna’s te bouwen. De sauna bevat een kachel met natuurstenen die verhit worden en zo de hitte door de gehele sauna verspreidt. Deze hitte verwarmt de hele sauna en het gieten van water op de natuurstenen zorgt voor een fijne, warme ervaring voor jong en oud.

Sauna Thermen 5 mei beschikt over diverse Finse sauna’s. Elke sauna heeft een andere temperatuur en er zijn verschillende houtsoorten gebruikt als bouwmateriaal. Hierdoor is er voor iedere bezoeker een sauna die bij hem of haar past. In de grote Finse sauna op het souterrain wordt meerdere malen per dag een ‘opgiet ritueel’ verzorgd welke u vanzelfsprekend van harte welkom bent om bij te wonen. Bij dit opgietritueel wordt er gebruik gemaakt van een heerlijke geur om de ervaring nog intenser te maken.

Sauna5thermen - Finse sauna

De KLAFS Cabine

KLAFS is een leidinggevend en vooraanstaand merk wat sauna’s betreft. Ze hebben meer dan 70 jaar geschiedenis en ervaring met medische baden en sauna’s. Het prettige design van de KLAFS cabine zorgt er voor dat een ieder zich er op hun gemak voelt en dat er een omgeving van totale ontspanning en rust wordt gecreëerd.

De KLAFS cabine kunt u vinden op de begane grond van ons gebouw. Tijdens een bezoek aan deze topper onder de Finse sauna’s worden er rustgevende water- en vogelgeluiden afgespeeld om uw ervaring nog meer ontspannen te laten zijn. Een groot bergkristal in de cabine zorgt voor een uiterst zuivere lucht die uw gezondheid ten goede komt. Tevens is er een drukknop systeem aanwezig in de cabine, waarmee u uw eigen opgieting kunt verzorgen.

Licht- en Kleurentherapie

Licht- en kleurentherapie in een sauna cabine is niet alleen goed voor de sfeer, maar heeft tegelijkertijd ook een positieve uitwerking op uw lichaam en geest. Er wordt gebruik gemaakt van vier verschillende kleuren; rood, blauw, geel en groen. Rood zorgt hierin voor een aangenaam gevoel van warmte, omdat de kleur staat voor levenskracht, uithoudingsvermogen en wilskracht; de kleur stimuleert en inspireert een ieder die plaatsneemt in de cabine.

Blauw is een kalmerende en vredige kleur die zorgt voor een diepe ontspanning van uw lichaam en geest. De kleur blauw staat voor meditatie, innerlijke rust en verzachting. Geel is de inspirerende, zonnige en vrolijke kleur. De gele kleur zorgt voor een onbezorgd en vrij gevoel en werkt uitermate gunstig op uw humeur. Groen weerspiegelt de natuur, de bossen en het groene gras. De kleur groen is goed voor uw concentratie en brengt tevredenheid en stabiliteit in uw lichaam en geest waardoor u zich beter zult kunnen concentreren.

De temperatuur van deze cabine staat ingesteld op 65 graden Celsius en is door de heilzame werking perfect voor een bezoek wanneer u last heeft van een winterdip of depressie.

Infrarood Cabine

De infrarood cabine is een uitstekend middel om op een regenachtige dag eens lekker te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Als u verblijft in de infrarood cabine zullen uw spieren ontspannen en worden afvalstoffen afgevoerd doordat u gaat zweten. Het principe van een infrarood cabine is dat de temperatuur van de lucht lager ligt dan in de klassieke sauna, waardoor u geen bedrukkend gevoel kunt ervaren. De warmte van de infrarood cabine is ook goed voor het verminderen van pijnsymptomen en gewrichtsproblemen zoals reuma.

De temperatuur van de cabine is 60 graden Celsius. De infraroodstraling dringt diep in uw huid door en stimuleert tevens de stofwisseling. Het wordt aangeraden om na een bezoek aan de infrarood cabine uw lichaam gedurende een langere periode af te laten koelen. Het advies hierin is om niet onder een koude douche te stappen of in het koude bad te gaan, maar om uw lichaam te koelen met lauw water en voldoende te rusten.

Infrarood Zoutgrot

De infrarood zoutgrot is een bijzondere ervaring. De zoutsteen die gebruikt is in de grot is afkomstig uit het Himalaya gebergte en heeft gunstige effecten voor uw huid en luchtwegen. De zoutstenen bevorderen uw positieve mentale houding en helpen om angst en depressie te verlichten.

De infraroodstralen in de grot werken in op uw huid, spieren en gewrichten en zorgen ervoor dat u zich helemaal ontspannen voelt. Na het gebruik van de infrarood zoutgrot achten wij het verstandig om lauw tot warm te douchen en uit te rusten tot u zich helemaal ontspannen en fit voelt en weer op temperatuur gekomen bent.

Saunathermen5mei - infrarood

Stilte Cabine

De stilte cabine is precies wat de naam al doet denken; een heerlijke Finse sauna waar complete stilte heerst. Hier kunt u genieten van een moment van pure rust en ontspanning, zonder dat er om u heen mensen praten of rondlopen. De temperatuur in deze cabine is gematigd, omdat de wanden gemaakt zijn van Red Ceder hout, wat zorgt voor een aangename temperatuur om compleet tot rust te komen. In deze cabine verstuiven wij regelmatig een etherische olie.

Blokhut Cabine

De blokhut cabine is een Finse sauna met de uitstraling van een gezellige blokhut. De cabine staat op het dakterras en heeft de warmste temperatuur van alle sauna’s die wij hebben. Vlak onder het plafond gemeten heeft deze cabine een temperatuur van 95 graden Celsius en u kunt uw eigen opgieting verzorgen door gebruik te maken van de opgietknop.

Löyly, de Finse Opgieting

Tijdens een Löyly ritueel begeeft u zich met een groep in de sauna terwijl er een sauna meester in de ruimte aanwezig is. De sauna meester heeft een grote emmer bij zich die gevuld is met opgietmiddel en water, welke op de stenen van de kachel gegooid wordt. Het water verdampt vervolgens op de stenen en het opgietmiddel verspreidt een heerlijke geur. Hierna loopt de sauna meester door de cabine en wappert hij met een handdoek om de lucht nog warmer te laten aanvoelen. De damp die verspreid wordt tijdens het ritueel heeft een heilzame werking. Deze damp zorgt voor een zeer verkwikkende en ontspannende dieptereiniging van uw huid. Elke sauna meester heeft een eigen ritueel wat dus voor afwisseling in opgietingen zorgt.

Voor ervaren bezoekers van de sauna en vaste gasten bestaat de mogelijkheid om een eigen ‘gastoptreden’ te verzorgen, voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de leidinggevende.

Niks missen?

Ontvang nu elke maand onze digitale nieuwsbrief. Om je aan te melden voor onze nieuwsbrief, kun je hieronder je gegevens invullen.