071 - 572 05 20
0 / 0,00

Welke saunafaciliteiten heeft Sauna Thermen 5 mei?

Sauna Thermen 5 mei is al meer dan 39 jaar een begrip in Leiden. Toch zijn weinig Leidenaren zich er van bewust hoe compleet Sauna Thermen 5 mei is voor wat betreft sauna cabines, dompel- en zwembaden, kruidenbaden, licht- en kleurencabines, enzovoort. In dit artikel van de maand nemen wij u graag aan de hand langs de verschillende saunafaciliteiten die Sauna Thermen 5 mei rijk is. Zodat ook u kunt ervaren dat we meer zijn ‘dan alleen een sauna’.

saunafaciliteiten

Belangrijk: start de ideale saunaronde met het voetbad

Binnen Sauna Thermen 5 mei start de ideale saunaronde/ saunagang in de kelder. In de kelder (het souterrain genaamd) begint u met het voetbad. Het voetbad heeft een temperatuur van 38°C. Sla dit voetbad niet over: opwarming van voeten is immers essentieel in een goede voorbereiding op uw bezoek aan de sauna. Nu volgt het ‘Turks bad’: een stoomcabine die door een ongekend hoge luchtvochtigheid toch de benaming ‘bad’ krijgt. Hier stijgt de temperatuur tot 45°C en komt u een heerlijk frisse geur tegemoet van eucamint met citroen. Een combinatie van geuren/aroma’s die helpt om vrijer te ademen, om infecties te weren en die de spijsvertering stimuleert. Prettig, zeker in een winterperiode met veel verkoudheden en hoestbuien.

Afkoelen in de nevelgrot, ijsgrot, koud bad of gewoon onder de douche

Binnen saunagangen wissel je altijd opwarmen af met afkoelen en herhaal je ‘deze oefening’ meerdere malen. Binnen Sauna Thermen 5 mei kunt u zich afkoelen gewoon onder de douche, of kunt u kiezen voor afkoelen in de nevelgrot, ijsgrot of in het koud bad. Deze laatste heeft een temperatuur van 17°C: een verschil van wel 28°C ten opzichte van het Turks bad.

Keuze uit 3 cabines voor het weer opwarmen

Na het afkoelen, is het altijd weer wijsheid om te starten met een voetbad om weer op te warmen. Hierna kunt u kiezen uit 3: uit de licht- en kleurencabine, de stilte cabine of de grote opgiet sauna. De temperaturen binnen deze sauna onderdelen verschillen: in de licht- en kleurencabine is het 65°C, in de stilte cabine 75°C (terwijl de gevoelstemperatuur wel 85°C is) en in de grote opgiet sauna 85°C. Een deel van onze sauna gasten geeft de voorkeur aan de stilte cabine, terwijl anderen genieten van het opgiet ritueel in de opgiet sauna. De licht- en kleurencabine is fijn als u rustig wilt beginnen en wordt dan ook vaak gekozen nadat men in het restaurant gegeten heeft.

Opgietsessies

In onze grootste sauna (de opgiet sauna) vinden van zondag tot donderdag opgietingen plaats (mits iemand hiervoor aanwezig) om 14, 16, 18 en 20.30 uur. Op vrijdagen en zaterdagen vinden opgietingen plaats om 14, 16, 18, 20 en 22 uur. Sauna Thermen 5 mei heeft een poule aan (door ons goedgekeurde) opgieters die ieder hun eigen opgietritueel hebben (ook Aufguss of Löyly genoemd).

Welke opgiet rituelen kent Sauna Thermen 5 mei?

Sommige opgieters kiezen voor opzwepende muziek of juist voor klassieke of pianomuziek om bezoekers te begeleiden in hun ontspanning. Sauna Thermen 5 mei heeft ook opgietsessies waarbij stilte de boventoon voert. Bij sommige opgietingen ligt de temperatuur hoger dan gemiddeld. Voor ieder wat wils dus … Bij de receptie van Sauna Thermen 5 mei wordt op een bordje aangegeven Wie de opgieting gaat doen en Hoe deze opgieting ongeveer gaat zijn. Spreekt het volgende opgietritueel u niet aan, dan kunt u voor een eigen opgieting kiezen in de blokhut op het dakterras (95°C). Door op de knop op de muur van de blokhut te drukken, wordt automatisch water op de stenen gegoten en kunt u 15 tot 20 minuten genieten van uw eigen opgieting.

 

Scrubben past binnen de ideale saunaronde/saunagang

Scrubben is ongekend goed voor uw huid en de doorbloeding daarvan. Daarom heeft Sauna Thermen 5 mei verschillende mogelijkheden om te scrubben opgenomen in de saunarondes. Tijdens het afkoelen in de ijsgrot kunt u uw huid scrubben met ijsschilvers. Naast de infrarood zoutgrot kunt u zich scrubben met een combinatie van “fijnzout” met dennengeur. Let u wel op dat u zich niet scrubt wanneer u daarna nog wilt gaan zonnebanken.

De infrarood cabine: zeer weldadig voor spieren en gewrichten

Bij een bezoek aan Sauna Thermen 5 mei raden wij de surround, infrarood cabine zéker aan. De cabine heeft een temperatuur van 65°C. De infrarood lampen zorgen voor een betere doorbloeding van spieren, voor afvoer van afvalstoffen en voor een betere stofwisseling. De warmte van deze cabine is goed voor pijnbestrijding en tegen gewrichtsproblemen zoals reuma. Na de infrarood cabine, kunt u zich niet direct afkoelen onder de douche of in een bad. Het is belangrijk om uw spieren weer langzaam af te laten koelen of weer naar ‘normale’ temperatuur laat komen.

 

Infrarood zoutgrot saunathermen5mei

Sauna Thermen 5 mei: meer dan alleen een sauna

In dit artikel hebben flink wat onderdelen van Sauna Thermen 5 mei de revue gepasseerd. We hebben 10 baden benoemd (voetbad, 3x koud bad, Caldarium, 2x zwembad, hoekbad met massagestraal en 2x whirlpool) en wel 8 cabines (2x Turks bad, licht- en kleuren cabine, stilte cabine, opgiet sauna, de blokhut op het dakterras, de Klafs cabine en de surround infrarood cabine). Daarnaast zijn er nog de nevelgrot, de ijsgrot en de infrarood zoutgrot. Toch willen we ook het verwarmde buitenzwembad niet vergeten: onze saunagangers waarderen dit bad zéker wanneer zij zich onderdompelen in een heerlijk warm bad, genieten van de frisse buitenlucht op hun gezicht en omhoog kunnen kijken naar een strak heldere sterrenhemel!

Wit u ook komen genieten van alle faciliteiten die Sauna Thermen 5 mei te bieden heeft, plan dan een bezoek of bel 071 – 572 05 20 als u vragen heeft.