071 - 572 05 20
0 / 0,00

De Vele Voordelen Van De Sauna

We weten allemaal uit ervaring dat een dagje sauna gelijk staat aan een dagje ontspannen.

Dat heerlijke rozige gevoel na afloop en de diepe relaxatie zorgen er voor dat u met een opgeruimd gevoel het drukke leven weer in kan.

Maar wat minder bekend is, is dat een saunabezoek nog heel veel meer voordelen met zich meebrengt. In dit artikel zetten we dan ook de 10 grootste voordelen op een rijtje.

  1. Het Verbetert de Weerstand en Doorbloeding

De regelmatige saunabezoeker weet dit als geen ander; de combinatie van de hete sauna, koude douche en natuurlijk de wisselbaden zorgen voor een betere doorbloeding en optimaliseert daarmee de weerstand.

 

  1. Het Helpt u Lekker Zweten en Detoxen

Natuurlijk is lekker zweten goed om de afvalstoffen, die zich in het lichaam hebben opgebouwd, te helpen verlaten. Aanvullend is het echter leuk om te weten dat die verhoging in lichaamstemperatuur er ook nog eens voor zorgt dat het lichaam extra afweerstoffen maakt en zo eventuele ziekteverwekkers afbreekt. Dit komt omdat het lichaam denkt dat er sprake is van koorts!

 

Let op: het is uiteraard wel van belang dat u zich na het verhogen van de lichaamstemperatuur ook weer goed afkoelt!

 

  1. Het Maakt u Minder Vatbaar voor Virussen

Het regelmatig opwarmen en afkoelen van de sauna zorgt ervoor dat u buiten minder gevoelig bent voor temperatuurverschillen en dat het lichaam daarom minder vatbaar is voor virussen en bacteriën.

 

  1. Het Bevordert Vrij Ademen

In de sauna worden de slijmvliezen wel tot 7 keer zo sterk doorbloed. Deze doorbloeding zorgt er voor dat de ingeademde hete lucht zodanig wordt afgekoeld dat de longen dit goed kunnen verdragen. Vervolgens zorgt dit er voor dat de ademhalingsspieren ontspannen en de luchtpijpvertakkingen zich verwijden wat maakt dat u vrijer kan ademen. In de sauna zelf en in de periode na het saunabezoek.

 

  1. Het Gaat Depressiviteit Tegen

Een bezoek aan de sauna verhoogt het serotoninegehalte wat de gemoedstoestand vrolijker en rustiger maakt. Ook komen er andere ‘gelukstofjes’ zoals adrenaline vrij die maken dat u zich gelukkiger voelt. Deze zorgen er ook voor dat de informatiestroom tussen de afzonderlijke zenuwcellen in de hersenen vrijer stroomt wat sneller denken bevorderd.

Al met al, gaan de voordelen van de sauna veel verder dan enkel de fysieke voordelen!

 

  1. De Sauna Bezoeken Is Passief Sporten

De sauna versnelt de hartslag met zo’n 50%, iets wat natuurlijk ook gebeurt als u zou gaan joggen of naar de sportschool zou gaan. Deze verhoging in hartslag zorgt er vervolgens voor dat gezonde lichaamsprocessen zoals ontgiften en een goede doorbloeding worden bevorderd.

 

U hoeft zich dus absoluut niet schuldig te voelen als u de sportschool een keertje inruilt voor de sauna!

 

  1. Het Helpt Afvalstoffen Afdrijven

In de sauna verliest u ongeveer 20 tot 40 gram aan vocht per minuut. Dat kan gemakkelijk een halve tot anderhalf liter zijn tijdens een saunaronde. Dat zijn een hoop afvalstoffen die er dus worden uitgezweet.

 

Wij adviseren dan ook om water of verse vruchtensap te drinken na uw saunabezoek.

 

  1. Het Reinigt De Huid

Omdat het gebruik van crèmes, luchtvervuiling en wellicht fysieke reacties op dat wat we eten de poriën flink kunnen verstoppen, is het belangrijk deze regelmatig te zuiveren. De warmte van de sauna kan hier absoluut bij helpen. Een bezoek aan de sauna is dan ook een perfecte ondersteuning bij het oplossen van diverse huidproblemen.

 

  1. Het Helpt Spierpijn Verminderen

De verbeterde doorbloeding die komt bij het saunabezoek, zorgt er voor dat het melkzuur in de spieren sneller wordt afgevoerd. Eveneens zorgt de warmte er voor dat de spieren veel minder snel verkrampen. Dit maakt dus dat de sauna een enorm positieve werking heeft op pijnklachten zoals spierpijn, rugpijn of pijn door reuma.

 

  1. Nieuwe Energie

De sauna is goed voor lichaam en geest. Stress wordt er uitgezweet, het hoofd wordt er opgeruimd van, de rust wordt bevorderd en het ontspant de spieren. De sauna is dan ook een ideale bron om hernieuwde energie op te doen.

 

De sauna is duidelijk meer dan even lekker zweten; het is een plek om even helemaal tot rust te komen, u fysiek en mentaal geheel te reinigen en u weer op te laden voor de komende periode.

 

Mocht u nog aanvullende vragen hebben over de sauna, stel ze ons gerust. Wij hopen u snel te mogen begroeten bij ons in de sauna!