071 - 572 05 20
0 / 0,00

10 pluspunten van de sauna

Er wordt vaak gezegd hoe goed het voor uw lichaam en geest is om een bezoek aan de sauna te brengen en kan een enorme boost geven aan uw gezondheid, maar wat zijn de voordelen nu precies?

Een bezoek aan de sauna…

…Verbetert de algehele doorbloeding van uw lichaam. Als u 10 tot 20 minuten in de sauna zit, stijgt de hartslag ongeveer 50-70%. Dit zorgt ervoor dat uw hartspier hetzelfde belast wordt als wanneer u stevig aan het wandelen bent.

…Zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd uit het lichaam. Vanwege de temperatuur van de sauna en de versnelde stroming van bloed door het lichaam worden ontgiftigingsorganen zoals uw nieren en lever gestimuleerd om harder te gaan werken. De poriën van uw huid gaan openstaan en daardoor kan uw lichaam de afvalstoffen afvoeren.

…Verbetert de kwaliteit van uw huid. De huid is het grootste orgaan wat we hebben en hier moeten we dus ook goed voor zorgen. Door de warmte van de sauna openen de kleine vaten in uw huid, waardoor de bloedtoevoer naar de huid stijgt en voedingsstoffen uw huid van binnenuit kunnen voeden.

…Zorgt voor ontspanning en neemt stress weg. De warmte zorgt er ook voor dat het makkelijker wordt om gedachten en problemen los te laten. Een bezoek aan de sauna zorgt voor de aanmaak van endorfines in de hersenen die u helpen te ontspannen.

…Verbetert uw weerstand tegen temperatuurswisselingen. Als u het snel koud hebt, is een bezoek aan de sauna zeker een aanrader. Het zorgt ervoor dat uw huid er ‘hard’ van wordt als het ware, zodat u beter bestand bent tegen temperatuurswisselingen.

…Verbetert de conditie van uw aderen. Door de constante wisseling van temperatuur zetten uw aderen uit en door het uitzetten kan het bloed door het hele lichaam gevoerd worden en voedingsstoffen verspreiden die aderen gezond houden.

…Zorgt voor een snellere verbranding van lichaamsvet. De toename van uw hartslag zorgt ervoor dat uw lichaam sneller vet verbrandt en tegelijkertijd zorgt de warmte ervoor dat uw vet vloeibaarder wordt en beter omgezet kan worden in energie voor uw hartspier.

…Zorgt voor een betere weerstand. Het is bewezen dat een bezoek aan de sauna zorgt voor een toename aan witte bloedcellen, waardoor uw weerstand tegen verkoudheden en griep toeneemt.

…Zorgt voor een betere nachtrust. Een bezoek aan de sauna zorgt ervoor dat er endorfines vrijkomen in uw hersenen, wat er weer voor zorgt dat u dieper en beter zult slapen.

…Vermindert gewrichts- en spierpijn. De versnelde doorstroming van het bloed zorgt ervoor dat het melkzuur in de spieren sneller afgevoerd wordt en zo de gewrichten optimaal kan voeden.