071 - 572 05 20
0 / 0,00
Saunathermen5mei - infrarood

Het verhogen van de weerstand door Temperatuurwisselingen

De winterperiode kenmerkt zich door lage temperaturen en gure, koude winden. Dit is voor veel mensen een reden om de warmte van de sauna op te zoeken. Tevens is de winter de periode waarin veel mensen snotteren, hoesten en veel niezen, met andere woorden: ze zijn verkouden. Het gebeurt ons allemaal weleens. Op zo’n moment klinkt een saunabezoek ons als muziek in de oren. Een paar bezoekjes aan de sauna zorgen ervoor dat het herstelproces versnelt, hierdoor is uw verkoudheid sneller voorbij. Wanneer u reeds verkouden bent, zijn de ergste ongemakken achter de rug en zult u zeker van een saunabezoek opknappen. Maar wist u dat een regelmatig bezoek aan de sauna de kans op een verkoudheid aanzienlijk verminderd?

Verhoog Uw Weerstand

Het is misschien moeilijk voor te stellen maar een regelmatig saunabezoek maakt de kans op een verkoudheid aanzienlijk kleiner. Als u vaak last heeft van een griepje, verkoudheid of koorts is het verstandig om minimaal één keer per week een bezoek te brengen aan de sauna. In de sauna wordt uw lichaam namelijk gehard en bouwt het lichaam meer weerstand op. Door de hoge temperaturen in de sauna worden zowel opper- als onderhuidse bloedvaten wijder. Wanneer u, nadat u enige tijd in een warme saunacabine heeft gezeten, een koude douche neemt en daarna een koud bad instapt vernauwen deze bloedvaten weer. Door het regelmatig vernauwen en verwijden van de bloedvaten wordt het menselijk lichaam getraind en kan het lichaam beter tegen wisselende temperaturen. Met een regelmatig bezoek aan de sauna werkt het menselijk lichaam dus aan een betere weerstand, op deze wijze kunt u een griepje of verkoudheid te lijf gaan.

Wanneer u verkouden bent is het goed mogelijk om een bezoek aan de sauna te brengen. Het is hierbij wel belangrijk dat u geen koorts heeft. In de sauna zal de temperatuur van het menselijk lichaam 1 tot 2°C stijgen. Wanneer u met koorts naar de sauna gaat, zal de temperatuur van het menselijk lichaam te hoog worden, daarom raden wij het af om met koorts naar de sauna te gaan. Wanneer u geen koorts heeft, kunt u echter wel genieten van een wekelijkse saunaronde.

Infrarood Cabine

Naast een regelmatig bezoek aan de sauna helpt de infrarood cabine extra mee om verkoudheden en griep te bestrijden en te voorkomen. In een infrarood cabine is de temperatuur 60°C. Waardoor men daar langer in kan verblijven. Door de dieptestraling van de infrarood wordt niet alleen de stofwisseling gestimuleerd, maar is dit ook uitermate gunstig voor rugklachten en spieren.

In een infraroodcabine gaat de temperatuur van het lichaam omhoog. Een infraroodcabine wekt een soort koorts op bij het menselijk lichaam. Door de temperatuursverhoging maakt het menselijk lichaam witte bloedcellen aan en wordt het lichaam getraind om binnendringende lichaamsvreemde stoffen zoals bacteriën en virussen tegen te gaan. Met andere woorden; het immuunsysteem wordt sterker en zo maakt u minder kans om ziek of verkouden te worden.

Als u denkt verkouden te worden, kan een bezoek aan de sauna het herstelproces versnellen en hierdoor sneller genezen van de verkoudheid. Mocht u net verkouden zijn geweest, is het ergste achter de rug en zult u opknappen van een bezoek aan de sauna. Het is belangrijk dat u niet naar de sauna gaat met koorts. Heeft u last van verkoudheid of denkt u een verkoudheid te krijgen? Schroom niet en kom dan naar Sauna Thermen 5 mei.